Bröllopet: Middagen, bukettkastning och tårtan

Vi var så otroligt nöjda över valet av festställe, efter att ha letat bröllopslokal i över ett år så blev vi blixtförälskade i Levas redan första gången vi klev innanför dörrarna där.Det kändes som det perfekta stället att hålla vår bröllopsfest då de verkligen föll oss i smaken när det kom till atmosfär, känsla och matfilosofi. Men vi tänkte inte på det så mycket med när vi for tillbaka till fastlandert eftersom det kändes som ett omöjligt altenativ då det är en bit till Visby från Västerås. Men efter att ha snackat lite om saken så kände vi mest -varför inte? Vi älskar Gotland, Visby och nu Levas. Det är klart vi ska dela det med alla andra! Sagt och gjort, det var bara skyffla över hela tjocka släkten till Rosornas ö. Och vi har inte ångrat det beslutet en sekund - allt kändes så rätt och Susanne på levas delade verkligen vår vision när man diskuterade alla bröllopsdetaljer. Allt kändes avslappnat men ändå påhittigt och genomtänkt!
 
Efter minglet i Äppellunden begav vi och gästerna oss upp på deras loge där det väntades en buffé av gotlandska speciaitéer enbart ekologiskt producerat och närodlat. Eftersom vi ätit på Levas flera gånger innan så visste vi att maten var utsäkt, men vackert upplagt på olika lerfat och med superduktiga servitörer och en egen kock (med världens härligaste dialekt) som stod och grillade köttet på plats smakade allt ännu bättre om möjligt.
 
Förätt, varmrätter och dessertbuffé varvades med helt fantastiska tal och spex från familj och vänner. Jag ångrar verkligen att vi inte bad någon spela in allt på film då det var extremt känslosamt och mycket att ta in där och då. Man hade gärna velat se allt igen i efterhand, men jag spelar upp alla vackra ord, pinsamma bekännelser och roliga historier i mitt huvud med jämna mellanrum.. Alla dekorationer samt gästgåvor och andra smådetaljer var vi och brudföljet där och fixade med dagen innan och resten kirrade den duktiga personalen på Levas. 
 
 
 
Efter middagen var det dags att samla alla ogifta människor och låte ödet peka ut vilka de nästa utvalda är ;)
Kan ju tillägga att när jag vände mig och såg att det var Sandra som fångat brudbuketten kunde jag knappt hålla in glädjeskriket då jag visste att hennes pojkvän planerat att fria till henne redan tisdagen veckan därpå (vad är oddsen liksom, frieriet tog för övrigt plats på Högklint där vi var och fotade våra bröllopsporträtt)
 
 
Efter det var det dags för tårta i västhuset! Eller ja, jag och L fick tårta iallafall ;) Eftersom alla precis tryckt i sig dessertbuffe så kändes det lite kaka på kaka med tårta direkt efter, därför valde vi att bjuda på Morfars berömda chokladbiskvier till kaffet istället, vilket var populärt :)
 

Postat av: Johanna

Kul! Jättefina bilder!

2014-10-04 @ 19:35:37
URL: http://www.jojosmind.blogg.se
Postat av: corneliaeriksson.blogg.se

Alltså, detta bröllop! Har scrollat upp och ned och ned och upp och kikat på alla bilder flera gånger om. Är helt förälskad i stämningen, stilen, känslan och färgerna. Så otroligt vackert och genomarbetat! Önskar er all lycka! :) Hälsningar från Dalarna.

2014-10-04 @ 23:51:39
URL: http://corneliaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: