Från avkopplande jazz till helsvenskt cover?

Som jag skrev i förra inlägget så är musiken till bröllopet något som är ett hett ämne här hemma just nu. Och efter mycket velandes och mailandes fram och tillbaka med olika band så har vi äntligen bokat ett! Att vi ville ha livemusik till festen var det ingen fråga om, vi var rätt överrens om att det var en viktig punkt för oss när vi höll på med budgeten. Vi älskar musik och face it - en charmig gitarrist kan få nästan vilken tvåfotad jäkel som helst upp på dansgolvet ;) Men det här med att hitta ett band som är lediga, och dessutom ställer upp inom våra prisramar är inte det enklaste. Speciellt inte när man ska hitta det 50 mil hemifrån där man inte har någon aning om vilka som är bra? Sen ska det dessutom bestämmas gengre, vill vi ha några proffs som är skitduktiga på just jazz/rock/pop eller ett gäng glada gubbar som spelas vad som än önskas? Vill vi betala för kvalitet eller kvantitet (ju duktigare ett band är desto kortare tid verkar dom vilja framträda tydligen)? Vill vi ha ett band som står för allt ljud och ljus under kvällen, eller ska vi ordna det själva? 
 
Men så kom vi fram till att vi kanske skulle ta lite hjälp och kontaktade ett evenemangsbolag i Visby för att höra om det hade några rekommendationer. Vi berättade att det enda bandet vi kände till som vi visste var riktigt bra (vårt förstahandsval) låg utanför vår budget men att vi var ute efter något liknande. Och då jävlar fick turen för sig att äntligen hälsa på i vår bröllopsresa! Det visade sig nämligen att han som vi mailade med var en av medlemmarna i det här bandet som vi hade tagit kontakt med innan (förstahandsvalet) och han berättade att han även körde lite spelningar på sidan av, tillsammans med en annan konstallation av medlemmar (några färre visserligen) men till ett mer överkomligt pris. YEEEEEEYYY! Så nu hoppas vi att allt går i lås och att resten av grabbarna är lediga just vår dag :) 
 
Bilden är tagen vid en sjukt bra spelning med vår favorittrubadur Loke, på en mörk nattklubb en regnig kväll i Göteborg 2011. En grym kväll. 
 
 

Semlor & sånger

Officiellt frisk tror jag. Fyskiskt iallafall ;) Har varit ledig idag men eftersom jag inte vågar mig iväg till gymmet än så har jag sysselsattit mig här hemma med städning, rensning och fotografering. Nu väntar jag på att L ska komma hem så vi hinner med en promenad innan solen försvinner. 
 
Har förresten lyckats bestämma oss för alla låtar som ska vara med under bröllopscermonin nu, ingång, uppträdanden, utgång etc, tog ju bara 3-4 månader sisådär. Musik är lite av ett känsligt ämne här hemma och tydligen duger inte mina Glee-förslag ;) Nu ska vi bara fråga våra tänkta solister om dom vill har lust att sjunga i kyrkan. Håller tummarna! 
 
 
Bakade semlor för ett tag sen, och eftersom vi har våran alldeles egna super-allergiker så tvingas man pröva nya saker ibland. Den här gången handlade det om ett alternativ till mandelmassan så det fick bli en krokant-variant. Blev himla gott faktiskt. Körde även några traditionella till resten av sällskapet. 

Swoosh!

Tiden går för fort, aahh vi är ju redan inne i mitten av februari, hur gick det till? Här hemma är det full rulle med jobb, kost, träning, visningar, bröllopsbestyr, födelsedager, ja det mesta händer nu känns det som. Eller ja, inte för mig just för tillfället, den här veckan står L för allt de ovanstående medans jag ligger på soffan och hejjar på ;) Jäkla Sara smittade mig med någon superhalsfluss-förkylningsgrej. 
 
Men det är dumt att klaga, hade en skön paus från vardagen här för någon vecka sen faktiskt, jag och tjejerna tog flyget över till london, kollade på ringar, åt god mat, strosade på Oxford street och dansade natten lång på gayklubb. En klockren och välbehövlig helg (Y)
 
Bröllopsplanerandet går framåt, vi har nu fått ut den officiella inbjudan och OSA-sidan fungerar på hemsidan. Vi har äntligen (!) fått tag i Levas så saker börjar klarna upp även på den fronten, vilket är superskönt. Vi har ju haft lite problem med dem på senaste tiden, då de dels inte svarat på varken mail eller telefonsamtal och dels eftersom de tydligen inte visste om det skulle kunna behålla sin verksamhet till sommaren då de hamnade mitt i ett uppköp med Gotlands kommun. Sånt här har en tendens att göra även den mest sansade person lite svettig när man ett helt gäng gäster som redan bokat resa och boenden. Men nu börjar det som sagt se ljusare ut :) 
 
Utöver det är vi i fullgång med dekorationer, målar ramar, hänger loss på auktioner och secondhandbutiker för att hitta grejer att skapa rätt känsla med. Det tar kanske upp lite för mycket av min icke-befintliga tid men det är ju så ruuligt så det struntar jag i. Man gifter sig ju bara en gång, så då måste man ju passa på att ha kul påvägen dit. Dessutom får jag en hel del hjälp, vilket gör allt mycket lättare :) Nästa sak att ta tag i är att hitta transport för mig och levve från vigselplatsen och boka florist.