Almåsa

Som sagt Almåsa var riktigt underbart! Rekommenderar det starkt, riktigt vackra hus med jättemysig inredning, vackra miljöer, trevlig personal och grymt god mat!
När vi kom dit så hade vi precis missat lunchen (eftersom vi lyckades irra bort oss på vägen dit, vilket egentligen inte gjorde så mycket, det var faktiskt rätt trevligt att åka runt och kika på de fina landskapet), dessutom så gjorde kocken iordning varma baugetter och te till oss så det ordnade sig ändå ;)

Efter det kikade vi runt, tog en promenad längs vattnet och njöt av det fina vädret. Sen tog vi ett dopp i poolen och bastade lite grann innan det var dags att röra sig mot vår "stuga" för att göra sig iordning inför middagen.

Kvällen fotsatte sedan med att vi fick ett glas champagne medans personalen <som förövrigt var blinda allihopa> kom och berättade hur middagen skulle gå till. Sedan slussades vi ut till en annan byggnad där man gick parvis genom en mörk gång innan man blev eskorterad till bords. Allting var becksvart, jag trodde ändå att man skulle se någon form av konturer och att vi kanske skulle få se lokalen i ljust tillstånd innan men nope, det var verkligen kolsvart, riktigt spännande! De tog ett tag innan man vande sig med att hälla upp vin och hitta maten på tallrikarna ;) Eftersom de inte berättade var det var för mat så blev det vilda diskussioner mellan rätterna om vad det var man just hade ätit. Vi satt 4 par/bord och ingen var ju direkt blyg i mörkret, alla pratade på och vi satt och försökte lista ut hur rummet såg ut och vart alla var. Största problemet vid vårt bord var att hitta kapsylöppnaren haha.

Sjukt annorlunda men riktigt trevligt, de blinda servitörerna sjöng och bjöd på underhållning där inne i mörkret och efteråt så gick vi och paret som satt mitt emot oss under middagen tillbaka till huvudhuset för lite öl, dart och sällskapsspel i biblioteket.

Dagen efter bjöds det på en ordentlig frukostbuffé innan vi drog oss in mot Stockholm igen, inget man direkt tackar nej till ;)
























Kameran fick inte följa med på kvällen, konstigt nog fick man inte ta kort där i mörkret.. hmm?? ;)

Postat av: Nonne

Fast roligt att ni klädde upp er så fint....

2011-02-24 @ 16:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: