Finns ju roligare saker att sysselsätta sig med
Sitter på kvinnokliniken och känner mig nervös, usch jag hatar verkligen sjukhusens väntrum. Det är alltid så dyster stämning och man kan nästan känna av oron och frustrationen som ligger i luften. Idag ska jag gå på min andra cellprovtagning för att dubbelkolla om cellförändringen dom hittat är äkta och behöver tas bort. Detta gör man genom att knipsa bort en bit av livmodern men det är inte det jag är orolig för, det är inte ens tanken på ett positvt resultat som gör mig nervös utan BEDÖVNINGEN.
Att ta sprutor är bland det värsta jag vet, och att få en spruta where the sun dont shine är ännu värre :O I speak of experience. Skulle haft sällskap vilket brukar underlätta då det är enklare att vara ynklig och spruträdd när man har någon man känner med sig, men det ändrades i sista sekund så nu måste jag Man up! och försöka agera 23 år gammal och inte 5. Kanske skulle tagit några shot innan..
Ännu en frustrerande grej med att vara hos läkaren är att det aldrig, någonsin kan hålla sina tider. De är redan 20 minuter sena för den bokade tiden och jag sitter fortfarande i väntrummet!
Ska dessutom ha en manlig läkare där nere berättade receptionisten nu, lovely..
Bitter och nervös tjej signar ut och går å kissar för 15:e gången sen jag kom hit..
Workout v.15
A photo a day: My childhood
Att finna lyckan i det enkla..
Recept: Pavlova med lime- och passionscurd
Ingredienser
Marängbottnar
3 st äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk maizena
Lime- och passionscurd
2 st lime (zest av den ena samt saft från båda)
3 st p passionsfrukter
25 g smör
0.75 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
Garnering
3 dl vispgrädde
Fikon
Carambole
Kiwi
Banan
Physalis
Gör så här
1. Marängbottnar
Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa upp äggvitorna till marängbottnarna riktigt hårt, bunken skall gå att vända upp och ner.
3. Tillsätt sockret och citronsaften och vispa tills marängen är glansig och bildar små toppar. Blanda i maizena.
4. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa en eller två varv med högre kant runt bottnarna så att det blir en fördjupning i mitten.
5. Grädda och sänk efter 15 minuter värmen till 100 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
6. Ta ut och känn på marängen, den ska vara hård utanpå och krämig inuti. Om den verkar för mycket krämig, grädda 10–15 minuter till. Låt svalna på galler.
7. Lime- och passionscurd
Koka upp vatten i en stor kastrull till vattenbad för att sjuda lime- och passionscurden.
8. Riv zesten från limen och pressa ur saften.
9. Passera innanmätet från passionsfrukterna i en sil genom att skrapa runt det och pressa det hårt mot kanterna med en slickepott så att saften rinner ut och kärnorna stannar kvar.
10. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, limesaft och zest.
11. Ställ kastrullen i vattenbadet och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Låt svalna. Passera sedan curden genom en sil.
12. Garnering
Vispa grädden och skär de exotiska frukterna i tjusiga bitar.
13. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnen, toppa med grädde och garnera med frukt. Servera genast.