Afternoon tea, turning 25'

Då har man gått över gränsen då. Jag är nu officiellt lika gammal som L var när vi träffades (vilket jag då ansåg var näst intill döende). 25. Jag räknas numera som vuxen. Inga ungdomspriser på tåget, inget jag är för "liten" för att göra. Jag känner mig inte gammal pga. av siffran i sig mer på grund av hur fort tiden går, man hänger liksom inte med. Fyllde vi inte nyss 20? Glada i hågen över att bolget äntligen släppte in oss? Nu kräver världen att man agerar förebild och har koll på sitt liv, sin framtidsplaner, sitt pensionssparande..
 
Nä, jag inbillar mig nog att jag är 24 ett tag till tror jag..
 
 
Men fira bör man annars dör man. Självaste födelsedagen bestod av frulle på sängen 05.30!? (har inte vant mig vid att köra 07-16 ännu..) sen swosh iväg till jobbet och avslutade sen dagen med tapas och sangria tillsammans med L. På fredagen blev det pizza och champagne med brudarna, och på söndagens agenda stod det afternoon tea-party med resten av högen. Födelsedagsfirandet får 7 av 5 toasters.
 
På begäran kommer här även receptet på snittarna vi gjorde till fikat. Körde med två olika sorter, en med krämig lax och den andra med chevré, ruccola och pinjenötter. Mumsigt as hell. 
 
KRÄMIG LAX-SANDWICH
 
Formfranska 
Isbergssallad
100 gram Philadelphiaost (dvs. ett halvt paket)
2 msk creme fraiche (den fetare varianten blir bäst)
0,5-0,75 dl finhackad rödlök (ca 1/2 medelstor rödlök)
70 gram kallrökt lax

1. Blanda alla ingredienserna ovan till en krämlig röra. 

2. Skär av den yttre kanten på formfranskan och fördela laxblandningen på alla 4 brödskivorna. Lägg 1 blad isbergssallad ovanpå laxkrämen på 2 av brödskivorna och para därefter ihop dem två och två. Dela smörgåsarna i 4 eller 8 delar.
 
CHÈVRESANDWICH med RÖDLÖK, RUCCOLA & PINJENÖTTER

Formfranska
ca 70 gram chèvre
1,5 msk creme fraiche
1,5 msk pinjenötter
1 normalstor rödlök
ruccola
salt
smör till stekning


1. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna och låt dem svalna. 

2. Skär rödlöken i tunna skivor och stek i smör på medelhög värme tills de är mjuka och söta, låt svalna. 

3. Blanda chèvren & creme fraichen till en mjuk kräm smaka av med lite, lite (en ytterst liten nypa) salt och blanda därefter i de avsvalnade pinjenötterna. 

4. Skär bort kanterna från formfranskan, bred ett lager med chèvrekräm på alla 4 brödskivorna, lägg ett lager med rödlök på 2 av skivorna och täck de återstående 2 brödskivorna med ruccola. para ihop brödskivorna och dela i 2 eller 4 delar. 
 

Wishlist 2014